Welke zorgverzekering past bij mij?

In Nederland zijn er enorm veel zorgverzekeraars op de markt. Ieder met zijn eigen aanbod en prijzenlijst. Veel Nederlanders houden dezelfde zorgverzekering voor het grootste gedeelte van hun leven, maar is dit wel handig? Nee! Je kan niet zomaar van zorgverzekering wisselen, alleen aan het einde van het jaar is deze mogelijkheid er. In dit artikel vertel ik meer over de zorgverzekeringen in ons land.

Verplichting

Zoals bijna iedereen wel weet is het verplicht om een basiszorgverzekering af te sluiten. Wanneer je onder de achttien bent val je onder de verzekering van je ouders. De overheid heeft gekozen om deze zorgverzekering verplicht te maken zodat mensen niet voor onverwachtse kosten komen wanneer ze ziek of gewond raken. Echter dekt de verplichte zorgverzekering niet alles. Het dekt namelijk alleen de noodzakelijke zorgkosten. Wanneer je meer kosten gedekt wilt hebben kan je kiezen voor een aanvullende zorgverzekering.

Hoe kies ik de juiste zorgverzekering?

Zoals ik eerder al zei zijn er enorm veel zorgverzekeraars in ons land, voorbeelden hiervan zijn CZ en Menzis. Het is handig om je te verdiepen in de zorgverzekeringen, want je kan je bijna weer overschrijven voor een andere zorgverzekering. Je kan hiermee veel geld besparen en een pakket kiezen dat beter bij jouw wensen en behoeften past. Maar hoe doe je dit nou goed? Om te beginnen is het handig om een lijstje op te stellen met jouw wensen en behoeften. Welke kosten wil je gedekt hebben en hoeveel eigen risico wil je betalen? Als je dit duidelijk hebt kan je ervoor kiezen om de zorgverzekeringen online te vergelijken en de juiste voor jou te kiezen.