Wat moet je doen bij lichamelijke klachten?

Houd je bij hoeveel tijd je zittend doorbrengt? Aan je bureau, tijdens een vergadering en tijdens de lunch. Wat gebeurt er daarna? Wat doe je als je werkdag erop zit?

In de auto, tijdens het eten, op de bank en voor de televisie. Een aanzienlijk deel van onze dagen brengen we zittend door.

Volgens onderzoek heeft de helft van alle kantoormedewerkers in Nederland fysieke problemen gehad. U zult merken dat een collega zijn rug strekt, zijn schouders losser maakt of zijn nek vaker strekt. Lang zitten kan ook hoofdpijn veroorzaken. Veel mensen zijn zich niet bewust van het belang van fysiotherapie bij de behandeling van een breed scala aan gezondheidsproblemen. Dit werkt voor ieder individu anders.

Vitaliteit verbeteren

 

In de meeste situaties zal uw arts u aanbevelen aan een fysiotherapeut. Fysiotherapie kan door uw arts worden aanbevolen als een preventieve, revalidatie- of pijnbeheersingstechniek gedurende het hele genezingsproces. Massage van zacht weefsel en stretching om spanning los te laten, gewrichtsmobilisaties, acupunctuur, elektrotherapie, corrigerende oefeningen en begeleiding bij het omgaan met pijn bij dagelijkse activiteiten zijn allemaal voorbeelden van fysiotherapiebehandelingen voor pijnverlichting. Tijdens een fysieke screening zal de therapeut uw verwondingen of zorgen beoordelen en u aanbevelingen doen.

Waar fysio ?

Er kan een groot aantal fysiotherapeuten in uw omgeving zijn die u kunnen helpen. Er zijn meerdere fysiotherapeuten in Nederland. Het is van cruciaal belang dat u het beste fysiotherapiecentrum kiest voor uw behoeften. U moet kijken naar de kwalificaties, expertise, behandeltechnieken, reputatie, beschikbaarheid en locatie van de fysio. Kies een fysiotherapeut die dichtbij of makkelijk te bereiken is, maar zorg eerst dat aan alle andere vereisten is voldaan. Op de website van movemento zijn op elke locatie fysiotherapeuten beschikbaar. Fysiotherapie Den Bosch, Fysiotherapie Amsterdam en Fysiotherapie Rotterdam zijn slechts enkele van de mogelijkheden. Als u een kliniek bezoekt wordt er gekeken naar de behandelingsmethode die het beste aansluit bij uw klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *