Wat kunnen verschillende soorten mondwaters voor jou betekenen?

mondspoelmiddel

Een slechte adem of droge mond is niet alleen vervelend voor jezelf. Het kan behoorlijk irriteren maar het is ook niet bepaald aangenaam voor andere personen als zij je adem kunnen ruiken. Hier is echter zeker wel wat tegen te doen. Er zijn verschillende middelen te koop waarmee je een slechte adem of andere problemen in mond, neus of keel kunt tegengaan. Denk hierbij onder andere aan druppels, speciale tandpasta maar ook mondwater kan een belangrijke rol spelen bij de bestrijding van mondklachten.  

Mondwaters van Dr. Brite in diverse smaken te koop 

Als je een kijkje neemt bij de (online) drogist zul je al snel merken dat er veel soorten mondwater verkrijgbaar zijn. Dit zal de keuze er niet voor iedereen makkelijker op maken. Weet je niet goed wat te kiezen? Lees dan de volgende tekst eerst eens door. Hierin worden diverse soorten mondwaters genoemd die allemaal gemaakt zijn op natuurlijke basis en die altijd veilig gebruikt kunnen worden. Een goed voorbeeld van mondspoelmiddel waar je echt wat aan hebt zijn de soorten die door Dr. Brite op de markt gebracht worden. Deze mondwaters hebben allemaal dezelfde bestanddelen en daarmee dezelfde werking. Ze verschillen echter wel in smaak. Met wat geluk zit jouw favoriete smaak er wel bij zodat je daarvoor kunt kiezen.  

Coco Chai mondwater van Dr. Brite 

Heb je regelmatig last van ontstoken tandvlees of heb je gevoelige tanden? Ook dan is spoelen met mondwater mogelijk, het is zelfs goed om dit te doen. Binnen de productlijn van Dr. Brite kies je in dat geval het beste voor mondwater Coco Chai. Dit mondwater is speciaal geschikt voor mensen met de genoemde klachten. Het bevat enkel natuurlijke ingrediënten waardoor het altijd veilig gebruikt kan worden. Zoals in alle soorten mondwater van Dr. Brite het geval is zit er kokosolie en actieve koolstof in. Dit verzacht en hydrateert de mond waardoor de aanwezige schadelijke bacteriën worden aangepakt.  

Wat zit er allemaal in ?  

Daarnaast zijn er oliën van kardemom, kaneel en kruidnagel aan toegevoegd. Deze combinatie zorgt er samen met de Aloë Vera voor dat je mond goed ontsmet wordt en tevens verzacht waardoor de klachten afnemen. Ook als je last hebt van geïrriteerd tandvlees kun je dit middel gebruiken. Het werkt verfrissend en hydrateert je mond dermate goed dat de bacteriën het er steeds minder leuk gaan vinden. Er zijn geen hulpstoffen aan toegevoegd zodat het altijd veilig gebruikt kan worden.  

Mint mondwater van Dr. Brite 

Ben je niet zo van de kruidige smaak maar heb je liever mint in een mondwater met dezelfde eigenschappen? Kies dan voor Dr. Brite Mint mondwater. Dit werkt op basis van kokosolie en actieve koolstof en geeft je mond direct een prettige smaak en zorgt voor een frisse adem. De stoffen in het mondwater zorgen ervoor dat je tandvlees verzacht wordt en dat de schadelijke bacteriën die klachten veroorzaken bestreden worden. Door de frisse mintsmaak voelt je mond meteen een stuk prettiger aan en wordt deze ook ontsmet. Het middel bevat alleen plantaardige toevoegingen zoals glycerine, vitamine C en Aloë Vera. Deze stoffen verzorgen zowel je tanden als je mond. Er zijn geen schadelijke stoffen zoals parabenen, sulfaten, ftalaten, fluoride of suikers aan toegevoegd.  

Berrylicious mondwater van Dr. Brite 

Het ontbreken van schadelijke hulpstoffen geldt voor alle mondwaters van Dr. Brite dus ook voor het mondwater Berrylicious. Fan van aardbeien- en frambozensmaak? Dan zit je goed met deze variant. Het mondwater laat direct een fris fruitige smaak achter in je mond en start ook met de aanval tegen schadelijke bacteriën. Het middel is goed getest en veilig bevonden en kan daarom door iedereen gebruikt worden. Omdat er alleen biologische bestanddelen in zitten is het altijd veilig voor jezelf en eveneens beter voor het milieu omdat je geen schadelijke resten doorspoelt na gebruik.   

Mondwaters op natuurlijke basis: Oravall en TonsilFresh 

Er zijn ook andere fabrikanten die mondwater op natuurlijke basis op de markt brengen. Een voorbeeld hiervan zijn de mondwaters van Oravall en TonsilFresh. Deze beide soorten hebben dezelfde ingrediënten en werken derhalve op dezelfde manier. Het mondwater kan worden gebruikt bij de volgende klachten: een structureel slechte adem, ook wel bekend als halitose maar ook als je er zo nu en dan eens last van hebt. Daarnaast is het toepasbaar bij klachten zoals een vieze smaak in de mond, gevoelig tandvlees en bloedingen (bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen) of amandelstenen in de keel. Het mondwater zorgt voor een verzachtende en ontsmettende werking waardoor de schadelijke bacteriën die ten grondslag liggen aan de klachten worden aangepakt.   

Bestrijd de bacteriën op de juiste manier 

Dergelijke slechte bacteriën gedijen het beste in een zuurstofarme omgeving dus als je dat probleem aanpakt ben je al een hele eind. Spoelen met mondwater zorgt voor meer speekselaanmaak en een vochtigere mond zodat de groei van bacteriën geremd wordt. Daarbij zorgt het ook nog eens voor een goede balans in je mond en een frisse adem. En wat is er nu prettiger dan het hebben van een frisse en verzachte mond? Je kunt het mondwater het beste combineren met bijvoorbeeld een tongschraper. Zo werk je met verschillende middelen tegelijk aan een gezondere mond!

OxyFresh kan gebruikt worden bij veel mondproblemen 

Een ander soort mondwater dat de problemen bij de bron aanpakt is OxyFresh mondwater. Dit gaat een droge mond en slechte adem tegen en kan tevens ingezet worden tegen tandsteen, tandvleesproblemen en viezigheid in de keel of op de amandelen. Het mondwater maakt een rijker speeksel aan je mond en verfrist en verzacht deze meteen. Het middel is gemaakt op basis van biologische ingrediënten en kan dus altijd veilig gebruikt worden.   

Geen onnodige of kunstmatige toevoegingen 

Aan veel soorten mondwater worden bepaalde hulpstoffen toegevoegd die de gebruikers ervan doen denken dat het beter werkt. Zo worden er bijvoorbeeld sulfaten toegevoegd voor een beter schuimende werking of sacharine om het middel een zoetere smaak te geven. Dit zijn slechts twee voorbeelden want vaak zitten er ook parabenen, alcohol en chloorhexidine in. Deze stoffen kunnen echter gevaarlijk zijn in het gebruik. Omdat ze niet nodig zijn om het mondwater beter te laten werken zitten ze niet in het OxyFresh product en levert dit geen gevaar voor jezelf op noch problemen voor het milieu. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *