Wat is een schaamlipcorrectie?

Te grote schaamlippen zijn een groter probleem dan er vaak in eerste instantie wordt gedacht. Voor vrouwen die hiermee geconfronteerd worden, geldt dan ook dat ze er heel wat ongemakken door kunnen ervaren. Dit niet alleen tijdens bijvoorbeeld het sporten, maar ook tijdens het vrijen. Verschillende oorzaken kunnen aan de basis liggen van te grote schaamlippen. Heel wat vrouwen er worden er zelfs mee geboren. Het laten uitvoeren van een schaamlipcorrectie kan er in de praktijk voor zorgen dat dit probleem op een zeer efficiënte manier kan worden aangepakt. 

Waarom zijn te grote schaamlippen een probleem?

Er zijn eigenlijk twee verschillende problemen die zich stellen bij vrouwen die beschikken over te grote schaamlippen. In eerste instantie is er het praktische probleem. Te grote schaamlippen zorgen ervoor dat vrouwen hier danig last van kunnen ondervinden. Dit bijvoorbeeld tijdens:

  • Het rijden met de fiets; 
  • Het sporten;
  • Wanneer er een (strakke) broek wordt gedragen; 
  • Het beleven van seksuele betrekkingen; 

Niet zelden zorgen te grote schaamlippen er ook voor dat vrouwen tijdens het vrijen zoveel hinder of last ondervinden dat ze niet meer optimaal kunnen genieten van het liefdesspel. Niet alleen de praktische nadelen kunnen ervoor zorgen dat vrouwen een correctie overwegen. Bovendien geldt voor heel wat dames dat ze vinden dat ook de uitstraling van hun vagina er negatief door wordt beïnvloed. Ook dit kan ervoor zorgen dat een schaamlipcorrectie wordt overwogen.

Hoe wordt een schaamlipcorrectie uitgevoerd?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee zal willen houden op het moment dat je een schaamlipcorrectie wenst uit te laten voeren. Op de dag van de ingreep dien je op het afgesproken tijdstip naar het ziekenhuis te komen. In principe is het zo dat het verblijf in het ziekenhuis beperkt blijft tot één dag. Voor de ingreep wordt er doorgaans van jou verwacht dat je (minstens) zes uur nuchter bent. Bovendien dient er uiteraard rekening mee te worden gehouden dat de schaamstreek volledig geschoren dient te zijn. Dit kan eventueel ook nog ter plaatse gebeuren indien nodig. 

Het uitvoeren van een schaamlipcorrectie gebeurt altijd onder volledige verdoving. Je dient er rekening mee te houden dat de ingreep in totaal ongeveer één uur duurt. 

Wat na het ondergaan van een schaamlipcorrectie?

Tot slot is het ook altijd belangrijk om even stil te blijven staan bij hetgeen er dient te gebeuren na afloop van de schaamlipcorrectie. Na elk toiletbezoek is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de wondranden goed moeten worden aangestipt met behulp van het aangegeven ontsmettingsmiddel. Het is best mogelijk dat er tijdens de eerste dagen volgend op de ingreep wat bloed en mogelijks ook wat vocht in het verband zit. Dit is normaal en zeker geen reden om je zorgen te maken. Het wordt omwille van deze reden aan dames die een correctie laten uitvoeren aangeraden om een inlegkruisje of een absorberend verband aan te brengen. 

Let tot slot op. Het hebben van seksuele activiteit na het ondergaan van een schaamlipcorrectie is niet mogelijk gedurende een periode van ongeveer vier weken na het ondergaan van de ingreep. Ook het dragen van strak ondergoed en een string wordt in deze periode sterk afgeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *