Vermoeidheid bestrijd je in de sauna

Zit je er even helemaal doorheen? Ga dan naar de sauna. In eerste instantie word je er doodmoe van, maar als je eenmaal thuis bent, voel je je als herboren! Hoe kan dat? En waarom word je er in eerste instantie juist moe van? En waarom niet een eigen infraroodsauna kopen?

In slaap vallen

Een bezoek aan de sauna ontspant enorm. Maar als je uit de sauna stapt, zou je zo kunnen slapen. Je valt bijna om van de slaap! Dit komt omdat je lijf keihard gewerkt heeft in de sauna. De temperatuurwisselingen maken dat je afweersysteem aan de slag gaat. Je poriën gaan open en weer dicht en je bloed stroomt sneller door je lijf. Niet zo raar dus, dat je in eerste instantie gewoon heel moe bent. Daarnaast voel je je ook enorm verkwikt. Je kunt er weer helemaal tegen. Tegenstrijdig? Welnee! Vooral als je er eerst even aan toegeeft en lekker op tijd naar bed gaat.

In je eigen huis

Op tijd naar bed is soms een nadeel van de sauna. Vooral omdat die vaak niet naast de deur is, omdat er weinig mensen naast de sauna wonen. Dat kun je eenvoudig oplossen, zonder te verhuizen. Wist je dat een infraroodsauna kopen helemaal zo ingewikkeld niet is? Alles wat je nodig hebt is een paar vierkante meters in je woning en een paar rechterhanden. Heb je die laatsten niet? Dan kun je de sauna ook laten installeren, nog makkelijker. Een infraroodsauna kopen heeft als voordeel dat je zo uit de sauna je bed in kan rollen. Voor je het weet heb je die goede nachtrust te pakken!

Tijd over voor … de sauna!

Ook een Finse sauna kopen is eenvoudig. Maar het voordeel van een infraroodsauna is dat daarbij de kachel niet vooraf opgewarmd hoeft te worden. Een beetje simpel gezegd, maar bij een infraroodsauna is het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken. Voor jij je handdoekje uit de kast gepakt hebt, is de sauna op temperatuur. Nog even een boekje opzoeken en een glas water en je kunt de sauna in. En omdat je de deur niet uit hoeft met een eigen infraroodsauna win je ontzettend veel tijd. Die je dan weer overhoudt om extra de sauna in te gaan. Voor je het weet zit je elke week een uurtje in je eigen infraroodsauna te ontspannen. Vermoeidheid is verleden tijd!