rollator kopen

Veel oudere modellen

Als je kijkt naar het gebruik van een rollator zie je in het straatbeeld veel oudere modellen, deze modellen zijn wel degelijk maar in veel gevallen wel zwaar. Vandaag de dag heb je zeer veel keus in verschillende exemplaren die ieder hun eigenschappen hebben. Je bent niet meer afhankelijk van een model, naar gelang wat je ermee wilt doen kies je een geschikt model. Zo zijn er speciale modellen die zeer licht van gewicht zijn, deze zijn makkelijk om mee te nemen met de auto of een ander vervoermiddel. Gebruik je het hulpmiddel alleen thuis dan kun je een zwaarder exemplaar nemen en een geschikte rollator kopen. 

rollator kopen

Wat voor wielen zijn er beschikbaar?

Niet iedere rollator is geschikt voor alle ondergronden om op te rijden. De eenvoudige exemplaren hebben harde wielen, wanneer je dan over een oneffenheid gaat met je hulpmiddel voel je dit direct in je rug en je polsen. Deze rollators zijn ook niet geschikt om over een stoep te lopen waar er wat tegels los liggen of niet vlak zijn. Gebruik je je het hulpmiddel alleen in huis om beter te lopen dan voldoet een exemplaar met hardere wielen zeker wel. Wil je er ook mee naar buiten dan wordt toch het gebruik van wat zachtere banden wel aangeraden, niet alleen voor het comfort maar ook voor je gezondheid.

rollator kopen

Een rollator met luchtbanden is het meest comfortabel om mee te lopen, oneffenheden onderweg worden opgevangen waardoor je deze bijna niet voelt. Geen schokken in de polsen en rug waardoor je comfortabel loopt. Veel exemplaren die wat kostbaarder zijn hebben zelf al wat zachtere banden om de velgen van de wielen heen. Nadeel van luchtbanden is wel dat deze lek kunnen raken, de meest moderne rollators hebben zachtere banden die luchtbanden benaderen maar kunnen niet lek raken. Zo heb je wel het comfort ervan maar niet de nadelen.