Revalideren met orthopedische hulpmiddelen

Een ongeluk kan zomaar in een klein hokje, en het overkomt vrijwel iedereen een keer. Mocht je helaas in zo’n geval komen en het is erg schadelijk geweest voor je benen, armen of andere delen in je lichaam waardoor jij niet meer goed kan bewegen. Zoek dan hulp bij een orthopedie. Zij kunnen je helpen met grote zorg!

Een prothese maken

Een been vanwege omstandig heden verloren zijn, brengt grote lasten met zich mee. Gelukkig kan je met orthopedische hulpmiddelen hier wat aan doen. Zij behandelen eerst wat jouw klacht is en zorgen dat zij precies weten hoe zij jou het beste kunnen helpen. De stappen die gevolgd worden zijn als volgt.

Stap 1: Eerste gesprek
Bij het eerste gesprek kan jij je verhaal kwijt bij een zorgconsultant. Ook wat jouw beroep is en wat jij dan voor werkzaamheden moet verrichten. Het verschil in de protheses kan dan groot zijn in de doelen die zij willen voor vullen. Zoals een actieve sporter of iemand die achter het bureau zit. Verder wordt er contact opgenomen met jouw zorgverzekeraar om te vragen wat de mogelijke vergoedingen zijn die voor jouw beschikbaar zijn, ook hier is er iemand die jou kan helpen.

Stap 2: Meten is weten
Kan natuurlijk niet zo zijn dan je ene been langer is dan de ander. Daarom wordt er zorgvuldig gemeten zowel in lengte als breedte. Het moet natuurlijk goed aansluiten op het punt. Als alles is gemeten wordt de prothese gemaakt.

Stap 3: Pasen
Natuurlijk wordt het gepast wanneer het klaar is. Dan kan jij meteen even kijken hoe het zit, eruit ziet en of het fijn zit. Verder is even een stukje ondersteund lopen ook toepasselijk.

Stap 4: Tweede afspraak
Na deze 3 stappen wordt er een afspraak gemaakt voor een tweede gesprek. In dit vervolggesprek ga je evalueren over jouw tevredenheid van het hulp middel. In het geval dat er een second opinion prothese reuver is dat er iets moet worden aangepast of dat het juist helemaal moet worden weggehaald, kan je dit ook vermelden. Zo ben je altijd in goede handen.

Andere hulpmiddelen

Natuurlijk zijn prothesen niet de enige oplossingen. Bij geval van een klacht in de knie, kan er ook een steunmiddel om het been worden geplaatst. Ook hier worden alle eerdere vier stappen gevolgd voor het beste resultaat. Dit zal een soort hulsel zijn wat de druk niet meer op de knie zet, maar op het onderbeen zonder mobiliteit te verminderen.

Mocht je hier toepassing van willen maken. En je bent woonachtig in of rond Limburg. Zoek dan voor orthopedische hulpmiddelen Venlo, of orthopedische hulpmiddelen Herleen. Hier zal een van de top orthopedische klinieken zich bevinden. Er is altijd een zorgconsultant die jouw wilt helpen. En alles persoonlijk aanpakken. Natuurlijk kan je er altijd heen, ook als je niet woonachtig bent rond dit gebied. Het zal de rit het zeker waard maken en je zult het zelf ook ervaren. Revalideren op gemak en snel. Neem dan contact op en maak jouw eerste afspraak.