Relatieproblemen

Relatieproblemen? De relatietherapeut in Rotterdam biedt jullie een helpende hand

Relatieproblemen? De relatietherapeut in Rotterdam biedt jullie een helpende hand
Geen enkele relatie verloopt vlekkeloos. Elke relatie kent pieken en dalen. Relatieproblemen hebben grote invloed op je leven. De ruzie, spanningen en stress leggen een grote druk op jullie en op jullie omgeving. Je kan je somber en ongelukkig voelen. Relatieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Van vreemdgaan tot financiële problemen of op elkaar uitgekeken zijn. Je hebt verwachtingen van elkaar en die worden niet altijd waargemaakt. Ook grote gebeurtenissen zoals het krijgen van een kind of stoppen met werken hebben invloed op jullie band. Soms lukt het niet goed meer om met elkaar te praten. Zo wordt de afstand tussen jullie alleen maar groter. Jullie komen terecht in een neerwaartse spiraal en jullie weten niet meer hoe jullie hier samen uit moeten komen. Een relatietherapeut kan jullie hierbij helpen.

Blijf niet rondlopen met relatieproblemen


Op hulp zoeken bij relatieproblemen heerst nog een groot taboe. Dat is jammer, want als je er vroeg bij bent, is samen zoeken naar een oplossing een stuk eenvoudiger. Hulp zoeken is geen schande. Als je eenmaal in een neerwaartse spiraal zit, kom je hier moeilijk uit. Dat maakt je moedeloos en je voelt je onbegrepen. Soms heb je het idee, dat je het beter kan opgeven. Je houdt samen een patroon in stand en versterkt elkaar hier in. Er zijn verschillende signalen van zo’n negatieve spiraal. Je voelt je vaak alleen, ook als je samen met je partner bent. Jullie hebben steeds vaker ruzie en je hebt het idee, dat je partner zijn best niet doet. Soms trek je een muur op of trekt je partner een muur op. Jullie bereiken elkaar niet meer. Herken je dit? Dit zijn allemaal tekenen, dat het tijd is om aan de slag te gaan met relatietherapie. Patronen kunnen doorbroken worden, waardoor je weer dichter bij elkaar komt te staan. Die relatie die eerst zo hopeloos leek, blijkt toch nog leven in zich te hebben. Soms is het wel verstandiger om uit elkaar te gaan. Tijdens de relatietherapie kunnen jullie je relatie dan samen op een goede manier afsluiten.

Een relatietherapeut is er voor jullie allebei


Relatieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Vaak zit je vast in oude patronen en lukt het jullie niet meer om hier verandering in aan te brengen. Jullie lijken lijnrecht tegenover elkaar te staan. De therapeut is er voor jullie allebei. De therapeut is onafhankelijk en biedt een luisterend oor. Hij spiegelt jullie en neemt de tijd om verdiepende vragen te stellen. Door deze veilige omgeving komen jullie weer echt met elkaar in gesprek. Samen met de therapeut dringen jullie door tot de oorzaak van jullie relatieproblemen. Hij geeft praktische adviezen waar jullie meteen mee aan de slag kunnen. Hij leert jullie om op een andere manier naar je partner en naar jezelf te kijken. Kleine veranderingen kunnen al een groot verschil maken. Hulp zoeken is een belangrijke eerste stap op weg naar een oplossing voor jullie relatieproblemen. Maak een kennismakingsafspraak met onze therapeut in Rotterdam. Woon je niet in de buurt van Rotterdam? Vind dan hier de dichtstbijzijnde therapeut bij jou in de buurt.

Geef een reactie