Professioneel advies van apotheek

Als je ongemakken ervaart, kun je er natuurlijk voor kiezen om direct een bezoek aan de huisarts te brengen. Toch is dat niet altijd nodig. Heel veel kwaaltjes zijn prima op te lossen door professioneel advies van de apotheek in te winnen. Zo voorkom je een consult bij de huisarts en heb je toch een middel in huis dat jouw klachten helpt verminderen.

Voorlichting door apotheek

Heb je toch een recept van de huisarts gekregen? Ook dan is professioneel advies van de apotheek onmisbaar. De medicijnen die jij krijgt voorgeschreven, moeten op de juiste manier worden gebruikt en je moet weten welke bijwerkingen je kunt verwachten. Natuurlijk heb je een bijsluiter die je thuis in alle rust kunt doornemen, maar de uitleg bij de apotheek is toegespitst op jouw persoonlijke situatie. De medicatie die jij gebruikt, wordt in het systeem bij de apotheek bijgehouden en als daar middelen bij komen, is het van belang dat dit veilig samen gebruikt kan worden. Het is dus belangrijk om de uitleg of het professioneel advies van de apotheek ter harte te nemen. Op zoek naar goed advies? Kijk dan op Livsane.nl.

Apothekersassistente

Het verkeerd gebruik van een geneesmiddel kan echt tot gevaarlijke situaties leiden en dat moet je zien te voorkomen. Denk ook niet te eenvoudig over het gebruik van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes. Het gebruik van receptvrije middelen kan zorgen voor een verkeerde uitwerking en dat is te voorkomen door professioneel advies van de apotheek. Het is soms lastig om in te schatten welke bestanddelen verwerkt zijn in middeltjes die jij zonder meer bij de apotheek kunt kopen. Laat je dus uitgebreid voorlichten door de medewerker van de apotheek. De apothekersassistenten zijn stuk voor stuk deskundig, als het gaat om het:

  • klaarmaken van medicatie
  • controleren van recepten
  • bewaken van medicatiegebruik
  • geven van voorlichting over medicijngebruik

Gezondheid bewaken

Het kan voorkomen dat de huisarts jou een recept heeft voorgeschreven waar de medewerker van de apotheek vraagtekens bij zet. In dat geval zal er door de apothekersassistent contact met de huisarts worden opgenomen. Dit om zeker te weten dat jij het juiste middel mee naar huis krijgt. Zie het als een extra stukje veiligheid om jouw gezondheid te bewaken. Pas als je weet dat medicijnen of andere middelen veilig zijn, kun jij ze met een gerust hart gebruiken.

Met een professioneel advies van de apotheek hoef jij je geen zorgen te maken over de middelen die je tot je neemt. Wel zo fijn toch?

Geef een reactie