Last van rugpijn? Dan moet je dit doen

Iedereen heeft in zijn leven is rugpijn. En bij veel van deze patienten is de oorzaak van de klachten niet duidelijk. Er zijn veel verschillende manieren om rugpijn te verminderen of te voorkomen. Enkele dingen kun je zelf thuis doen, voor anderen moet je een specialist opzoeken. Hieronder noemen we enkele van deze op, zodat ook jij minder onder rugpijn moet lijden.

Juiste zit houding

Veel tijd verbrengen we zittend door. Het is dus belangrijk dat we gedurende deze tijd een goeie houding innemen. Zo zitten veel mensen bijvoorbeeld met n verkeerde houding voor de TV. Het is dus handig dat je je TV zo inricht dat je je hoofd niet te veel naar boven of beneden moet buigen. Ook op de werkplek nemen we vaak een verkeerde houding aan. Hier zit je de hele dag. Richt je werkplek dus juist in. Stel je bureaustoel bijvoorbeeld op de juiste hoogte, zodat je genoeg steun krijgt.

Een goed bed

De kwaliteit van je bed speelt ook een belangrijke rol als het gaat om rugklachten. De bedbodem en de matras moeten je veel steun geven en mogen niet te veel doorzakken. Hiervoor kun je ook met een specialist praten. Hij kan je vertellen wat voor een matras of bodem je nodig hebt om zo de nachtrust te krijgen die je nodig hebt.

Zie een specialist

Als je nog altijd last hebt kan het zijn dat dit chronische rugpijn is. Hiervoor zie je het best een specialist. Ze weten precies wat voor oefeningen goed voor je zijn en welke niet. Specialisten Kunnen ook speciale technieken die bete weren dan gewone oefeningen. Eem van deze technieken is de zone techniek. Op www.lifestylechiropractic.nl kun je meer over deze techniek lezen.

Als je deze dingen doet, zal je rug je zeker dankbaar zijn.