Hoe groen ben jij?

Het liefst wilt iedereen zo groen mogelijk leven. Een schone wereld die bestaat uit duurzame energie. Daarom is het van groot belang dat als je een keuze moet maken voor welke energiemaatschappij je moet kiezen, je daar toch even wat meer tijd voor neemt. Wij als energiemaatschappij ENGIE geven om de toekomst en realiseren ook hoe belangrijk de toekomst voor ons allemaal is. Daarom wekken wij alleen 100% groene energie op uit natuurlijk herleidbare bronnen. Zo maken wij de energie van morgen vandaag al beschikbaar.

U kent vast wel van die telefoonrekeningen waarbij er kleine kosten bijkomen, maar geen idee heeft waar die vandaan komen. Al met al betaal je het toch, zonder dat je eigenlijk weet hoe het zit. Hetzelfde kan ook zijn met een energierekeningen. Wilt u energie besparen in huis? Dan is het belangrijk dat u wel weet hoe het met de energie zit. Zorgt ervoor dat u ten alle tijden energie bespaart. Het is daarbij goed voor het milieu en zal ook nog eens veel geld besparen. Sommige maatregelen zijn eenvoudig, sommige eisen een grote investering. Echter, de terugverdientijd van zo’n investering is vaak een meevaller ten opzichte van wat het u op kan leveren.

Hoe bespaar ik energie?

Er zijn dus talloze maatregelen die u kunt nemen om energie te besparen. Energiebesparende maatregelen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook kunt u hiermee veel geld besparen op uw energierekening. Daarnaast zal de wooncomfort en woningwaarde  verhoogt worden. Deze energiebesparende maatregelen zijn kleine investeringen die zichzelf op den duur terugbetalen en dus ook voor winst zorgen. Maar wat zijn nou precies energiebesparende maatregelen? Ik zal kort even wat voorbeelden geven.

  • Zonnepanelen: dit zijn echt objecten die steeds populairder worden. Dat komt omdat de aanschaf van zonnepalen namelijk al gauw 6% financieel rendement oplevert, waardoor het een aantrekkelijke investering is.
  • Isoleren: dit is duidelijk energiebesparend en dus automatisch geldbesparend, maar ook een extra toename op uw wooncomfort. Dit zorgt voor minder last van koude voeten en tocht als u uw huis laat isoleren. De waarde van uw woning zal toenemen en het energielabel zal groener worden.
  • Warmtepomp: dit is een eerste stap richting gasloos wonen. Wees klaar voor de toekomst en begin (gedeeltelijk) met elektrisch verwarmen.
  • HR-ketel: met deze ketel wordt uw huis verwarmd en zorgt er ook voor dat er warm water uit de kraan kan komen. De moderne HR-ketels zijn een stuk energiezuiniger dan de traditionele cv-ketels.
  • LED-verlichting: LED is eigenlijk een duurzame opvolger van vele soorten lampen, zoals spaar-, halogeen- en gloeilampen. Daarbij hebben LED-lampen een veel lange levensduur en gebruiken ruim 90% minder energie dan gloeilampen. Veel simpeler maatregelen zijn er bijna niet.

Hopelijk is dit genoeg informatie over het energie besparen bij ENGIE. Naar mijn idee is het de beste stroomleverancier in Nederland. Interesse of extra informatie nodig? Kijk dan op de website van Engie-Energy.