Het juiste rouwboeket kiezen

bloemstuk overlijden

Een rouwboeket wil je zorgvuldig kiezen. Het rouwboeket vormt immers onderdeel van het laatste afscheid van een dierbare of bekende. Afhankelijk van eventuele wensen, is het juiste rouwboeket kiezen, veelal een kwestie van eigen smaak en inzicht. Toch kan het zijn dat je aanwijzingen krijgt die het jou eenvoudiger maken.

Het juiste rouwboeket voor dierbare

Ben jij zelf een nabestaande, dan is het juiste rouwboeket één van de laatste dingen die jij nog kan doen, voor je overleden dierbare. Met het kiezen van een juist rouwboeket kan je uiting geven aan de wens van de overledene. Hield jouw overleden dierbare van rode rozen, dan is het goed om deze bloemensoort ook terug te laten komen in het rouwboeket. Dit geldt evengoed voor andere bloemsoorten die jouw dierbare bijzonder mooi vond. Zo wordt het juiste rouwboeket, onderdeel van het laatste afscheid en is ook dit deel van het definitieve afscheid, met veel zorg uitgekozen.

Het juiste rouwboeket voor kennis

Sta jij gevoelsmatig iets verder weg van de overledene, dan is het uitkiezen van een juist trouwboeket iets minder eenvoudig. Je wilt de plank immers niet misslaan. Vaak worden er wel signalen afgegeven over de wens voor bloemen. Zo kan het zijn dat op de rouwkaart of in de advertentie specifiek vermeld staat, welke bloemen gewenst zijn. Ook een afbeelding van een bloem op de rouwkaart geeft jou al een indicatie van de voorkeur.
Geven de nabestaanden geen uiting aan bloemen, via de rouwkaart of advertentie, dan is het zaak stil te staan bij de volgende zaken.

Bloemen met respectvolle betekenis

Kies een juist rouwboeket door te kiezen voor subtiele kleuren. Juist als er niets specifieks is aangegeven kan een felle kleur de verkeerde indruk wekken.
Vraag de bloemist, waar bepaalde bloemen voor staan. Bij het kiezen van bloemen wil je zeker weten, dat de bloem voor een respectvolle boodschap staat. Bij een rouwboeket is de bloem veelal wat meer op de achtergrond. Het groene blad in een boeket staat wat meer op de voorgrond.

Zelf rouwboeket samenstellen

Wil jij zelf een rouwboeket samenstellen, dan is het goed om advies in te winnen bij een online bloemist als Wishflowers. Met de bloemist kan jij dan bepalen, wat wenselijk wordt geacht. Vervolgens kan jij zelf aan de slag gaan, om een respectvol rouwboeket samen te stellen.

Uiting van respect

Een juist rouwboeket getuigt van respect en aandacht. Door hier veel zorg aan te besteden, kan het door de nabestaanden als troostend worden ervaren. Er is immers door anderen dan henzelf, aandacht besteed aan een rouwboeket. Dit betekent dat iemand moeite heeft gedaan, om een bijdrage te leveren aan het definitieve afscheid van een overledene.