Gezellig activiteiten ondernemen

actief zijn

Iedereen heeft er behoefte aan om een praatje te maken, of leuke dingen te doen met leeftijdsgenoten. Maar aan de andere kant vind niet iedereen hetzelfde leuk, waar de een geniet van een kopje koffie drinken en een babbeltje te maken, is de ander liever een beetje actief bezig. Weer een ander speelt graag een spelletje, zo is er voor iedereen wel een geschikte dagbesteding bij zorgaccent.nl. Een ding is zeker, de gezelligheid vindt iedereen leuk en doet iedereen ook goed. Je hoeft niet ver te reizen om naar een dagbesteding te gaan, er is altijd in jouw buurt wel een locatie van Zorgaccent te vinden om leuke activiteiten te doen. Vind je het leuk om ook buiten te werken en hou je van dieren, denk dan eens na over een zorgboerderij. 

Wanneer je gebruik wilt maken van dagbesteding wordt er een pakket op maat gemaakt, er worden geen dingen ingepland die je niet leuk vind om te doen. Er worden verschillende activiteiten aangeboden, zodat je altijd wel iets vind wat je leuk vind om te doen. Vind je het fijn om met je handen bezig te zijn, dan is knutselen misschien wel erg leuk om te doen. Maar gewoon een leuk bordspel kun je met andere mensen ook doen, voordeel is ook dat je nieuwe mensen leert kennen en daarmee kunt praten. Heb je groene vingers en doe je niets liever dan in de tuin werken, ook dan zijn er voldoende mogelijkheden bij Zorgaccent. 

Dagbesteding

Altijd iemand die je helpt thuis

Er kan soms iets gebeuren waardoor je tijdelijk, of misschien voor langere tijd het huishouden niet meer kunt doen. Het is niet de bedoeling dat je daardoor niet meer op jezelf kunt wonen, door gebruik te maken van hulp in de huishouding kun je thuis blijven wonen en blijft toch je leefomgeving altijd schoon. Zijn er speciale wensen, dan kun je dit bespreken met de hulp zodat dit optimaal verloopt. Omdat je een vaste hulp krijgt, hoef je niet iedere keer uit te leggen wat er moet gebeuren er waar er rekening mee gehouden moet worden. Het kan natuurlijk gebeuren dat je geen klik hebt met de hulp, geen probleem dan wordt er gewoon gekeken voor iemand anders. In het zorgdossier worden netjes de taken genoteerd, die moeten overeen gekomen zijn.

Is je vaste hulp met vakantie of ziek dan wordt er natuurlijk een andere passende hulp voor je geregeld door zorgaccent.nl. Ook wanneer een medewerker onverhoopt schade maakt tijdens het schoonmaken, ben je automatisch verzekerd. Het doel is om mensen zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen in een eigen vertrouwde omgeving, door gebruik te maken van hulp in de huishouding ben je van deze zorg af. Er is niets belangrijker dan te leven in een frisse en schone omgeving, waarbij je ook een goed gevoel hebt. Je hebt helemaal zelf in de hand welke werkzaamheden je zelf nog kunt uitvoeren, en welke de hulp uitvoert voor je. Heb je een keer een andere hulp, dan liggen deze werkzaamheden vast in het zorgdossier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *