Gegevens vertrouwelijk verwerken

NEN 7510

Iedereen komt wel eens bij de huisarts of het ziekenhuis, misschien denk je er dan over na hoe er met je gegevens wordt omgegaan. Want je wilt niet dat mensen, die niets met je gegevens te maken hebben deze toch onder ogen krijgen, of nog erger dat alle gegevens worden gelekt. Werk je volgens bepaalde normen en eisen dan ligt er vast hoe er gewerkt moet worden, maar ook hoe de procedure in stand moet worden gehouden. Door te werken met de NEN 7510 norm, weet je zeker dat vertrouwelijke gegevens veilig worden behandeld nu en in de toekomst.

NEN 7510

Hoe begin je de procedure?

Om te beginnen te werken met de NEN 7510 norm moet eerst de huidige procedure op papier worden gezet, om deze te kunnen aanpassen aan de normen en eisen die er voor het certificaat nodig zijn. De eisen die worden gesteld moeten zo gebruikt worden, dat ze naadloos aansluiten op de werkwijze die je bedrijf nu hanteert. Natuurlijk is dit allemaal maatwerk en moeten de procedures totaal worden herschreven, geen standaard procedures. Een handleiding en een lijst welke acties er moeten worden ondernomen maken deel uit van de procedure, natuurlijk krijg je begeleiding van budgetcertificering.nl. 

NEN 7510

Behouden van een certificaat

Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je na het behalen van net NEN 7510 certificaat dit wel behoudt, in de praktijk kun je kiezen tussen twee pakketten. Het eerste pakket is gericht op het behalen van het certificaat, het tweede pakket help je mee om na het behalen het certificaat ook te behouden. Doormiddel van 12 maanden begeleiding blijf je voldoen aan de normen en eisen die eraan het certificaat worden gesteld. Er wordt een onderhoudsplan samengesteld, ondertussen kan je met je bedrijf gewoon doorgaan met wat je normaal ook doet. Budgetcertificering zorgt ervoor dat zij alle zorgen uit handen nemen gedurende het proces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *