Effect van alcohol

Alcohol heeft veel effect op je lichaam en dus je gezondheid. Je leest tegenwoordig veel artikelen online over waar alcohol wel en niet goed voor zou zijn. Zo zeggen mensen dat een glas wijn goed is voor je hart, het de kans op alzheimer kan verkleinen en het net zo goed zou zijn als een uur sporten. Nou je voelt het al aankomen dit is natuurlijk niet waar.

Gewicht

Een lekker glaasje witte wijn op een zomerdag klinkt als muziek in de oren en lijkt niet zo schadelijk, maar helaas is het tegendeel bewezen. Er zijn veel onderzoeken die gekke dingen beweren zoals dat het goed is voor je hart en dat je er van kan afvallen, maar alcohol is gewoon niet goed voor je lichaam. Je komt er zelfs door aan en dat gaat vaak redelijk snel. Zo is het zo dat als je 2 glazen (eenheden) alcohol op hebt je vetverbranding omlaag gaat. Door het drinken van alcohol zet je lichaam dat om in een soort zuur. Dat zure verbrand je lichaam en niet direct het vet of suiker. Hierdoor kom je veel sneller aan en slaat het bijvoorbeeld op je dijen.

Mentaal

Iets wat al een tijdje een feit is, is dat alcohol een slechte invloed heeft op je hersenen. Het is daarom ook niet voor niets dat er een leeftijdsgrens aan alcohol zit. De leeftijdsgrens in Nederland is voorheen 16+ geweest, maar is nu al een tijdje 18+. (Bron: www.degoudenton.nl ) Uit onderzoeken kwam namelijk naar voren dat het drinken van alcohol een langdurig effect heeft op de hersenen en dan met name hersenen die nog niet volledig gegroeid zijn en dus niet ‘volwassen’ zijn. Je hersenen zijn eigenlijk pas ‘uitgegroeid’ als je 21-24 jaar bent.

Veel mensen drinken ondanks alle onderzoeken nog steeds alcohol en daar is niks mis mee, zolang je je maar bewust bent van de effecten en je met mate drinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *