Mondkapjes dragen

Een mondkapje dragen in het openbaar of tijdens het werk

Voor sommige beroepen is het heel normaal om een mondkapje te dragen. Denk aan mensen die werken in de gezondheidszorg, of in een keuken. Maar je kan natuurlijk ook mondkapjes kopen om te dragen tijdens jouw eigen werk, of in het openbaar als je moet reizen met de trein of de bus.

Mondmaskers kopen voor in het openbaar vervoer

Mondkapjes

Mondkapjes bestellen om te dragen in het openbaar vervoer is in veel landen heel erg normaal. Treinen, bussen en metro’s kunnen namelijk grote brandhaarden vormen voor besmetting met onder andere virussen. Dit komt, omdat veel mensen dicht bij elkaar staan of zitten, in een afgesloten ruimte waarbij het kan voorkomen dat er weinig tot geen ventilatie is van verse lucht.

Je kunt jezelf daarom beschermen door een mondmasker te dragen tijdens het reizen. Zet het mondmasker wel al op voordat je de deur uit gaat, en neem middelen zoals desinfecterende gel mee om je handen te reinigen. Je kunt ook ziek worden als je iets aanraakt waar ziekmakende deeltjes op zitten, en je vervolgens je mond of je gezicht aanraakt.

Een mondkapje dragen op het werk

Bij veel beroepen is het verplicht om een mondkapje te dragen. Maar wanneer het niet verplicht is kun je alsnog mondkapjes bestellen. Werk je bijvoorbeeld op een plek waar veel stof in de lucht zit, zoals in de bouw of in een fabriek. Kijk dan naar de mogelijkheden om mondkappen te dragen zodat je minder schadelijke stoffen binnenkrijgt.

Maar ook als kleine zelfstandige in de horeca is het aan te raden om mondmaskers te kopen voor jezelf en voor het personeel. Eetgelegenheden die gebruik maken van mondmaskers worden door klanten gezien als schoon. Het is een plaats waar de hygiëne hoog in het vaandel staat en dit geeft een positief beeld.

Een mondkapje dragen in de auto

Een veelgestelde vraag is of het ook nodig is om mondkapjes te kopen voor in de auto. Als je alleen in de auto zit, is dit niet nodig. De luchtfilters in de auto zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk gezonde en gefilterde lucht binnenkrijgt.

Maar als je zelf ziek bent, of als je medepassagier ziek is, dan is het wel aan te raden om mondkapjes te dragen. Je zit namelijk samen in een kleine ruimte, waardoor de kans op besmetting een stuk groter wordt. Je beschermt op deze manier jezelf, en iedereen die in de auto bij jouw zit.