De VOG aanvragen, waarom moet u dit doen?

Het aanvragen van de VOG doet u niet zomaar. Uw werkgever moet hier eerst naar vragen. Uw werkgever zal ook aangeven of u de aanvraag schriftelijk of digitaal moet doen. Er zijn tal van redenen waarom uw werkgever een VOG kan wensen. Voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden is het van belang dat de organisatie waar u voor werkt weet of u deze werkzaamheden wel mag uitvoeren. Zijn er bijvoorbeeld zaken in uw verleden die u ervan zouden kunnen weerhouden om binnen de organisatie werkzaam te zijn. De letters VOG staan daarom ook voor Verklaring Omtrent Gedrag. Een VOG aanvragen gaat gepaard met de bijbehorende kosten. In bepaalde gevallen is het mogelijk om gratis een VOG aan te vragen. Hierbij gaat het dan om het uitvoeren van vrijwilligerswerk.

Hoe vraagt u de VOG aan?

Zoals eerder aangegeven kunt u de VOG zowel digitaal als schriftelijk aanvragen. Dit hangt van de werkgever af. Wanneer u van uw werkgever de aanvraag digitaal moet doen, dan zal uw werkgever online de aanvraag voor u voorbereiden. U ontvangt een mail met daarin de instructies over hoe de VOG aan te vragen bij VOG-aanvraag.nl. In de mail is er ook een aanvraagcode. Wanneer u deze code gebruikt om in te loggen, dan hoeft u alleen nog de gegevens die geregistreerd staan te controleren en daarna over te gaan op het betalen van de VOG aanvraag. Voor het doen van de aanvraag moet u wel over een DigiD beschikken. En om te betalen voor de aanvraag moet u gebruik van iDEAL kunnen maken. Een online aanvraag kost u €33,85. Moet u een schriftelijke aanvraag doen, dan moet u deze schriftelijk bij de gemeente indienen. Het juiste formulier hiervoor wordt aan u gegeven door uw werkgever. Voor een schriftelijke aanvraag betaalt u €41,35.

Hoe lang duurt het voordat u de VOG krijgt?

De VOG aanvragen duurt slechts enkele minuten. Het ontvangen van de VOG duurt rond 1 tot 4 weken. De VOG ontvangt u altijd thuis per post. Het maakt hierbij dus niet uit als u de aanvraag schriftelijk of online heeft gedaan. U zal dus zelf nog de VOG moeten doorsturen naar uw werkgever. In vele gevallen krijgt u bij een positieve VOG het geld terug dat u hiervoor heeft uitgegeven. Om hier zeker van te zijn kunt u dit navragen bij uw werkgever.

Geef een reactie