De oplossing op alle haarproblemen

Rond de 25% van de populatie kamt met haarproblemen, dit is een groot percentage! Gelukkig is er één makkelijke oplossing te vinden om van alle haarproblemen af te komen: haartransplantatie. Hieronder staat uitgelegd wat er onder haarproblemen valt, hoe deze problemen ontstaan en hoe een haartransplantatie werkt.

Haarproblemen

Haarproblemen die op te lossen zijn door een haartransplantatie, zijn problemen zoals haaruitval, inhammen in het haar, dun of dunner wordend haar en volledig kaal worden. De ziekte alopecia zorgt ook voor hevige haaruitval. Maar hoe ontstaan deze problemen?

Bij iedereen vallen er op dagelijkse basis ongeveer 100 haren uit het hoofd. Dit is compleet normaal en wordt niet gezien als een haarprobleem. Normale haaruitval ontstaat door de groeicyclus van het haar en de haarzakjes. De cyclus bestaat uit een groeifase, een haaruitval fase, een rustfase, waarna het opnieuw begint met groeifase. Wanneer haar duidelijk verdunt, wordt er gesproken van een haarprobleem of haaruitval. Haaruitval is deels genetisch bepaald. Er vallen bij mensen met haaruitval over het algemeen dus meer dan 100 haren per dag uit. Bij vrouwen wordt het vaak  het haar bovenop dunner en bij mannen is haaruitval te zien door kale plekken op het kruin of inhammen in het haar. Inhammen zijn driehoekige kale plekken die worden veroorzaakt door een teruglopende haargrens. Bij mensen met ernstige haaruitval, wordt er gesproken van kaalheid.

Alopecia is een haaraandoening, waarbij iemand plotseling gedeeltelijk kaal wordt. Iemand zal dus merken dat er in korte tijd kale plekken op het hoofd zijn ontstaan. De oorzaak van alopecia is dat de haarwortels ontstoken raken. Dit zorgt ervoor dat de haarwortels niet meer correct hun werk kunnen doen, waardoor er alleen nog slappe, snel- afbrekende haren groeien. Uiteindelijk zal er helemaal geen haar meer groeien op die plek. Waarom alopecia bij sommige mensen plotseling optreedt en bij anderen niet, is onduidelijk. Omdat de haarwortels blijven bestaan, is er wel een mogelijkheid dat het haar weer terug zal groeien. Dit gebeurt overigens niet bij iedereen. En wil je weer een vol hoofd met haar? Kijk dan naar een haartransplantatie.

Haartransplantatie

Voor al de bovenstaande haarproblemen, is de oplossing een haartransplantatie. Bij een haartransplantatie worden grafts verplaatst. Een graft is een haarzakje. Deze bevat ongeveer twee tot vijf haren. De grafts worden van de zijkanten en achterkant van het hoofd verplaatst naar de plekken waar het nodig is. Bij normale haarproblemen worden de grafts vaak bovenop het hoofd geplaatst. Bij de zijkanten en achterkant van het hoofd blijft de haardichtheid over het algemeen normaal, omdat deze haren minder gevoelig zijn voor haarproblemen. De grafts kunnen ook op andere plekken geplaatst worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wenkbrauwen of een vollere baard. Dan wordt er gesproken van een wenkbrauwtransplantatie of baardtransplantatie.

Het transplanteren van het haar gaat relatief snel en het effect ervan zal binnen een jaar duidelijk te zien zijn. Een haartransplantatie is een permanente oplossing op allerlei haarproblemen, zodat deze verleden tijd zullen zijn.