4 trends binnen de zorg die jij moet weten!

Zeker het afgelopen jaar heeft de zorg een enorme werkdruk gekend. Met personeelstekorten, zorgkosten, kwaliteit, en salarisverhogingen staat de zorgbranche onder grote druk. Ook patiënten en cliënten worden kritischer. Eindelijk is er licht aan het einde van de tunnel. Daarom is het als huidig of toekomstig zorgmedewerker van belang op de hoogte te zijn van de aankomende trends binnen de zorgbranche. Want deze trends spelen het komende jaar een grote rol in de Nederlandse gezondheidszorg. 

#1 Efficiënte verdeling van de zorg 

“De juiste zorg op de juiste plaats”, is een kreet die je waarschijnlijk vaker hebt gehoord. Dit wordt niet voor niks gezegd. Het verplaatsen van ziekenhuiszorg naar huisartsen, eerstelijncentra of thuiszorg is een belangrijke verschuiving om de werkdruk te verminderen in de ziekenhuizen. Deze ontwikkeling zal zeker een blijvertje zijn om de werkdruk op verschillende zorgafdelingen evenwichtiger te verdelen.  

#2 Digitalisering binnen de zorgbranche  

De corona crisis heeft de digitalisering binnen de zorgbranche een flinke boost gegeven. De digitalisering rondom het zorgproces is voor 2 soorten zorg van toepassing; namelijk digitalisering binnen het dienstverleningsproces en het zorginhoudelijke proces. Bij de dienstverlening staat de klant centraal. Het verbeteren van de klantreis, het contact en de tevredenheid van de klant is een proces dat digitaal eenvoudig uitvoerbaar is.  

#3 Digitalisering op de inhoud 

Digitalisering rondom de inhoud is minder makkelijk door te voeren. Toch gaan de ontwikkelingen binnen dit proces hard. Kwaliteit van de zorg staat vooraan. Met deze ontwikkelingen doelen wij specifiek op operatierobots, slimme implantaten en nanotechnologie. Deze strategie werkt door de gehele organisatie heen en dit gaat verder dan een paar losse ICT-projecten voor een nieuw ICT-systeem.  

#4 Bijscholing 

Zorgverleners zijn hard nodig, dus de vraag naar nieuw zorgpersoneel is groot. Voor huidige zorgverleners is het van belang je te onderscheiden. Zorgverleners die in het BIG register ingeschreven staan zijn deskundig. Om deze deskundigheid te kunnen waarborgen moeten de zorgverleners zich iedere 5 jaar opnieuw laten registreren. Voldoe je niet aan deze eisen kun jij je herregisteren met een BIG herregistratie. Deze herregistratie BIG biedt scholing en trainingen van 10 bijeenkomsten. Zo word je optimaal voorbereid op het landelijke examen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *